Midden-Drenthe stelt ton beschikbaar voor dorpshuizen

De gemeente Midden-Drenthe wil ruim een ton beschikbaar stellen voor energiezuiniger maken van dorpshuizen 
(Rechten: Janet Oortwijn/RTV Drenthe)
De gemeente Midden-Drenthe wil ruim een ton beschikbaar stellen voor energiezuiniger maken van dorpshuizen (Rechten: Janet Oortwijn/RTV Drenthe)
BEILEN - De gemeente Midden-Drenthe stelt 110.000 euro beschikbaar voor energiebesparende maatregelen voor dorpshuizen in de gemeente.
Volgens de gemeente hebben dorpshuizen steeds meer moeite om de exploitatie rond te krijgen en krijgen ze te maken met stijgende energielasten. Daarom heeft de gemeente

een project opgestart om energie te besparen in het dorpshuis, waaraan momenteel elf dorpshuizen en het sportcomplex in Wijster meedoen. Negen dorpshuizen in de gemeente doen nog niet mee, waaronder die in Hooghalen.

Dubbelglas

Uit gesprekken tussen de gemeente Midden-Drenthe en dorpshuizen zijn een aantal maatregelen gekomen, die de dorpshuizen graag door willen voeren. Zo krijgt de grote zaal van het dorpshuis in Nieuw-Balinge dubbelglas.

Tegenprestatie

Als tegenprestatie voor deze energiebesparende maatregelen, moeten de dorpshuizen verplicht een duurzaamheidsdag organiseren. Het voorstel van het college wordt nog besproken met de gemeenteraad.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.