Pleidooi voor beeld archeoloog Van Giffen in Diever

DIEVER - Er moet een standbeeld of een borstbeeld komen van archeoloog Van Giffen in Diever. Dat zegt Wim van der Wijk van het Oermuseum West-Drenthe in Diever.
Albert Egges van Giffen, die leefde van 1884 tot 1973, was de bekendste archeoloog van Noord-Nederland. Hij heeft zo'n beetje alle Drentse hunebedden onderzocht en deed ook baanbrekend wetenschappelijk onderzoek naar grafheuvels, terpen en wierden. Dat graafwerk leverde hem in Drenthe de liefkozende bijnaam 'het spittertien' op.
Expositie over Van Giffen
In het Oermuseum in het Schultehuus in Diever is tot eind oktober een expositie te zien over het leven en het werk van Van Giffen. Hij leefde als kind van een predikant vijf jaar in Diever. Vanaf de jaren 30 tot aan zijn dood in 1973 verbleef hij ook veelvuldig in Diever, op zijn landgoed De Heezeberg.
Samengesteld door Wim van der Wijk
De expositie 'Van Giffen, beroemd archeoloog uit Diever' in het Oermuseum is samengesteld door Wim van der Wijk. Bij de opening van de expositie hield Van der Wijk een warm pleidooi om hem te eren met een standbeeld of borstbeeld. Nu de Brink in Diever net is gerenoveerd, is er mooi plek voor deze archeoloog uit Diever, aldus Van der Wijk.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.