Bouw Emmer wolkenkrabber start uiterlijk eind 2017

Een impressie van de toren (tekening: Attika Architecten)
Een impressie van de toren (tekening: Attika Architecten)
EMMEN - De bouw van de woontoren aan de Hondsrugweg in Emmen start uiterlijk over anderhalf jaar. Dat meldde projectontwikkelaar Peter van Dijk tijdens de start van de bezwaarprocedure voor de zestig meter hoge flat.
Het zeventien verdiepingen tellende wooncomplex bestaat uit vierhonderd vierkante meter kantoorruimte op de begane grond, veertig huurappartementen en negen koopappartementen op de bovenste drie verdiepingen. De hoogbouw moet de skyline van Emmen vormen voor het verkeer vanaf de Frieslandroute.

'Stukje Manhattan in Emmen'

Wethouder Jisse Otter is blij met het project en spreekt van een stukje Manhattan in Emmen. Omwonenden zijn minder enthousiast. Zij raken hun uitzicht op de Emmer es kwijt en vrezen dat het bouwwerk lichtverlies veroorzaakt. In elk geval één bewoner is van plan bezwaar te maken.

Schop over negen maanden al grond in?

Projectontwikkelaar Peter van Dijk zegt eventuele bezwaren te hebben ingecalculeerd. Als bezwaarmakers tot aan de Raad van State procederen, start de bouw eind volgend jaar. Blijven bezwaren beperkt tot gemeentelijk niveau, dan kan de eerste schop over negen maanden al de grond in.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.