The Charlies na 25 jaar weer op het podium

EMMEN - Band The Charlies uit Emmen bereidt zich voor op een reünie-optreden op Retropop in juni. De band speelde 25 jaar geleden voor het laatst in de originele samenstelling.
Op de verjaardag van zanger Leo Oldenburger trad de groep op en ontstond het plan om weer samen te gaan oefenen. Om een doel te stellen besloten ze zich te melden bij festival Retropop. De organisatie was enthousiast en op zaterdag 4 juni staan ze op het podium aan de Rietplas.
Daniël Lohues
De band ontstond in 1988 en bestaat naast zanger Oldenburger uit drummer Gert Komduur, bassist Peter Tol en René Veenstra op gitaar.
Later nog kwam Daniël Lohues erbij als gitarist en toetsenist. Maar Lohues heeft verder nooit gezongen bij The Charlies. In 1993 viel de groep uit elkaar.

Na Retropop

Het is nog onduidelijk of het optreden op Retropop nog een vervolg krijgt voor de 'oude' Charlies. Voorlopig hebben de bandleden in ieder geval veel lol en zeggen ze dat ze muzikaal gegroeid zijn in de afgelopen jaren.
Daniël Lohues is trouwens niet bij de reunie van The Charlies, omdat hij ook geen bandlid was van het eerste uur.
De single I don't work on Sundays is inmiddels opnieuw uitgebracht.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.