Herder schaapskudde Exloo binnen jaar vervangen na conflict

EXLOO - De schaapskudde in Exloo heeft een nieuwe herder. Neline Lagerwaard uit Zwinderen is sinds vanochtend verantwoordelijk voor de dieren in de schaapskooi midden in het dorp.
Lagerwaard vervangt herder Jos Robroek die door het stichtingsbestuur na een conflict per direct op non-actief is gesteld.
Fokwijze
Volgens voorzitter Frans Schouten van de Stichting Schaapskudde Exloo boterde het al langer niet tussen het bestuur en Robroek. De herder uitte in diverse kranten zware kritiek op de fokwijze van het Drentse heideschaap. Dat was voor het bestuur de druppel die de emmer deed overlopen. Robroek was afgelopen augustus begonnen in Exloo.

Andere schapen

De nieuwe herder Lagerwaard wil niet reageren op het plotselinge vertrek van Robroek, ze wil gewoon aan de slag. Nu zitten er nog andere schapenrassen naast het Drentse heideschaap in de kudde, maar dat gaat veranderen zegt Lagerwaard. "Dit is van oudsher een kudde van Drentse heideschapen, van stamboekschapen en daar willen we weer naar terug."
Robroek was niet bereikbaar voor commentaar op zijn vertrek en opvolging.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.