Basisschool Het Anker heeft wachtlijst voor hoogbegaafde kinderen

EMMEN - 63 hoogbegaafde kinderen zitten inmiddels op basisschool Het Anker in de Emmer wijk Rietlanden. En dat zijn er veel. Daarom heeft de school een wachtlijst ingesteld.
Vijf jaar geleden begon de school met een aparte klas voor hoogbegaafde leerlingen. Toen waren er nog maar vijf kinderen. Inmiddels heeft Het Anker drie klassen met hoogbegaafde leerlingen en is bezig om een vierde klas te starten.

De leerlingen op de Emmer school komen uit een groot deel van Drenthe, omdat maar weinig scholen gespecialiseerd zijn in hoogbegaafde kinderen.

Les op hun eigen niveau
De hoogbegaafde leerlingen gaan gewoon naar school, maar krijgen op een andere manier onderwijs. "De kinderen moeten hun eigen doelen stellen. We proberen om het leren voor hen weer interessant te maken. Want op een gewone basisschool vervelen ze zich vaak. Daardoor letten ze niet op en missen ze een deel van de les. Op latere leeftijd komen ze dan in de problemen omdat ze de stof niet begrijpen", vertelt directeur Aly Velzing.

Matthijs en Michel zitten allebei in groep zeven en zijn hoogbegaafd. "Op de andere school verveelde ik me vaak, nu krijg ik moeilijkere werkjes waar ik langer mee bezig ben. Dat is een stuk leuker", vertellen ze eensgezind.

Onderzoek
Het is onduidelijk hoeveel hoogbegaafde kinderen er in het noorden zijn. Ook is niet bekend hoeveel van hen thuiszitten omdat het niet gaat in het reguliere basisonderwijs. De stichting Bovenwijs onderzoekt dit.
Deel dit artikel: