Jachtseizoen op tweede wereldtitel is geopend voor zijspanduo Streuer/Koerts

MOTORSPORT - Op het Franse circuit van Le Mans trappen Bennie Streuer uit Assen en bakkenist Geert Koerts uit Erm volgend weekend af voor de prolongatie van hun wereldtitel.
Vorig jaar in Oschersleben liet het Drentse duo de topfavorieten Reeves en Cluze voor het eerst achter zich in het eindklassement van het wereldkampioenschap. "Qua publiciteit heeft dat echt wel wat opgeleverd. Maar echt nieuwe sponsoren zijn er nog niet bijgekomen", zegt Bennie Streuer, die al wel jarenlang kan terugvallen op een uitzonderlijk trouwe sponsorgroep.
WK-zijspan is verkocht
Het span waarmee Streuer en Koerts vorig seizoen wereldkampioen zijn geworden, is inmiddels verkocht. "We kregen een goed bod en hebben voor dit jaar een identiek span opgebouwd", zegt Streuer die voor de bouw van de nieuwe machine zelf naar Zwitserland ging.

Nieuwe machine is kopie van vorig seizoen
Volgens de 31-jarige coureur is er geen verschil te merken met de machine van vorig jaar. "Een heleboel onderdelen had ik vorig jaar op reserve en die zitten er nu in. Verder is van ieder onderdeel dat eraan hangt een tekening. Dus daar lopen we geen risico mee en alles is weer helemaal fris nu."

Trainingen lopen beter dan ooit tevoren

Inmiddels heeft het duo getraind op het Franse circuit van Val de Vienne. Daarna volgde een trainingsdag op Oschersleben in Duitsland en vandaag trainden ze op het TT-circuit van Assen. En volgens Koerts loopt het beter dan ooit tevoren. "Ik begin nu aan m'n vierde seizoen met Bennie, maar we zijn nog nooit zo sterk begonnen."
Streuer vervolgt "Ik denk dat we wel wat zelfverzekerder zijn geworden door die wereldtitel. Aan het einde van vorig seizoen, na het behalen van de wereldtitel, merkten we dat ook al."

Groter startveld

Het startveld in de strijd om de wereldtitel is komend seizoen wel weer iets groter dan vorig jaar. Buiten Reeves met vijf wereldtitels en Paivarinta met vier wereldtitels, komen er ook weer wat combinaties uit het verleden terug. "Marco Schlosser komt weer terug, ook Hagerty is erbij en ook Delanoy, een Fransoos, komt ook weer terug. Dat is wel goed voor het WK. Maar de kans bestaat dat één van die coureurs ook een serieuze concurrent van ons wordt."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.