'Opmerkelijke' priester Jaring de Wolff (79) uit Zandberg overleden

Jaring de Wolff (Rechten: Dam Op / RTV Noord)
Jaring de Wolff (Rechten: Dam Op / RTV Noord)
ZANDBERG - Voormalig pater Jaring de Wolff uit Zandberg is overleden. De Wolff is 79 jaar geworden.
"Gedurende zijn werkzame leven was hij vele jaren docent in Emmen en een onvermoeibare, bedrijvige pastor voor de mensen van Zandberg, Ter Apel en omgeving", is te lezen in een overlijdensadvertentie in het Dagblad van het Noorden.

Opmerkelijk

Toen De Wolff afscheid nam van de Sint Josephparochie in Zandberg, bijna acht jaar geleden, werd hij omschreven als een van de opmerkelijkste priesters van het bisdom Groningen.
De Wolff verwierf volgens de katholieke nieuwssite Rorate de bijnaam Don Camillo, omdat hij elke week in een geel VW-busje langs adressen in voornamelijk Drenthe reed. Hij haalde er oud papier en oud ijzer op. Het geld dat hij daarmee opbracht, kwam ten goede aan de kerk en aan hulpprojecten in de Filipijnen.

Wake

Dinsdag is er een avondwake in de Sint Josephkerk in Zandberg om De Wolff te herdenken. De Wolff wordt woensdag begraven op het kloosterkerkhof in Zenderen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.