Muziekcoöperatie in Meppel wil alternatieve concerten op bijzondere locaties

MEPPEL - "Voor bandjes die wij leuk vinden, moeten we altijd naar Hedon in Zwolle of Vera in Groningen", zegt Frans ten Veen uit Meppel. En dat is de reden dat hij met drie andere muziekliefhebbers de Muziekcoöperatie heeft opgericht.
"We vonden dat we dan de bandjes maar naar Meppel moesten halen", zegt Wouter van der Burg. Voor de concerten die de nieuwe instelling organiseert, zoeken de initiatiefnemers steeds een andere, bijzondere locatie.
Stad & Esch
Voor het eerste concert op 15 april haalt de coöperatie Beans & Fatback naar Meppel. De locatie is zeker bijzonder: het oude technieklokaal van de leegstaande school Stad & Esch. "We moeten nog heel wat doen, het klinkt hier heel hol en de bar moet nog afgebouwd worden. Maar het zal zeker de moeite waard worden", zegt Ten Veen.

Verenigingsidee

De coöperatie is op zoek naar leden. "We willen muziekliefhebbers in Meppel samenbrengen. Dat is het verenigingsidee dat achter de coöperatie zit", zegt Van der Burg. "En wat daar ook bij hoort, is dat we samenwerken met lokale instellingen als schouwburg Ogterop en plaatselijke ondernemers", vult Ten Veen aan.

Andere locaties

Na het eerste concert volgt een tweedaags festival in mei, ook op het terrein van de leegstaande school. Intussen kijken de mensen van de coöperatie uit naar andere plekken waar wat georganiseerd kan worden. "De oude LTS aan de Randweg bijvoorbeeld. Ook een schitterend gebouw", zegt Van der Burg.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.