Assenaren beginnen uitdaging: 100 dagen afvalvrij

ASSEN - Gaat het 100 huishoudens in Assen lukken, om in 100 dagen zo weinig mogelijk restafval in de grijze container te gooien? De aftrap van het experiment was maandagavond en over honderd dagen zullen we het weten.
In elk geval gaat ook milieuwethouder Harmke Vlieg zelf haar stinkende best doen, want zij is ook een van de proefkonijnen.
Bewust
De proef 100-100-100, wat staat voor 100 dagen met 100 gezinnen 100 procent afvalvrij, moet de inwoners leren bewust om te gaan met afval. Aanleiding voor Assen om dit nu te doen, is het vaker legen van de oranje container met plastic en drinkpakken en de groene gft-bak, tegenover een keer per maand de grijze container.
Nog geen 100
Het streven was om meteen met honderd huishoudens te beginnen, maar dat is niet gelukt. Er zijn zo'n negentig gezinnen die zich tot nu toe hebben gemeld, maar volgens woordvoerder Martin de Bruin staat de inschrijving nog open.
De eerste weekopdracht is het bijhouden van het aantal verpakkingen, wat dagelijks thuis wordt geopend. Elke week moet de deelnemer wegen hoeveel restafval hij produceert. Het experiment loopt tot eind juni.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl