Corsowijk Eelde-Centrum ziet 60e editie Bloemencorso Eelde aan neus voorbijgaan

EELDE - Het Bloemencorso van Eelde gaat dit jaar aan de neus voorbij van de corsowijk Eelde-Centrum.
De wijk zit zonder opbouwplaats en kan dus geen wagen maken. "We stonden altijd op een mooi plekje in het centrum. Met houten palen bouwden we daar dan een tent op. Dat kan dit jaar niet omdat er op die plek nieuwe bebouwing komt", laat wijkvoorzitter René Riksten weten.

Zoektocht nieuwe plek

De wijk weet al jaren dat er op de huidige opbouwplek bouwplannen zijn. "Elk jaar kan het nog wel weer een jaar. Die hoop hadden we dit jaar ook weer." Een nieuwe plek is niet zomaar gevonden. "We zijn er druk mee bezig, maar het gaat niet zo snel. Er moeten bijvoorbeeld ook vergunningen voor worden afgegeven. Normaal beginnen we in het eerste weekend van april al met opbouwen."

Opruimen
De club is nu bezig om de oude plek op te ruimen. "We hebben daar zo veel jaar gestaan, dus er staat aardig wat materiaal. Daar zit nog wel wat werk in. Daarom hebben we voor dit jaar ook besloten ons te richten op het vinden van een nieuwe opbouwplek. Dat is belangrijker dan dat we dit jaar een wagen hebben", aldus Riksten.

Zestigste editie

Begin september is de zestigste editie van het Bloemencorso in Eelde. Deze week werd bekend dat de voorzitter van het corso, Coen Hofstee, opstapt. Andere bestuursleden zouden hem ongeschikt vinden. Zelf heeft Hofstee niet gereageerd op zijn vertrek.
Deel dit artikel: