Ree zat vast in hek in Bovensmilde: 'Ik hoorde een knal'

BOVENSMILDE - In Bovensmilde moest de brandweer vannacht uitrukken om een ree te bevrijden.
Het dier kwam vast te zitten in een hek aan de Hoofdweg. "Ik fietste langs het kanaal richting Smilde en zag ineens zo'n ree over de weg rennen", zegt Daniël van Harten. "Ik dacht: hopelijk wordt 'ie niet doodgereden door een auto. Dat beest rende in paniek opeens een erf op en hoorde ik een knal."

Het dier zat vast

"Toen zag ik de ree springen, dus ik dacht dat 'ie er niet overheen kwam. Het dier bleef het ook maar proberen, maar raakte alleen maar meer in paniek", vertelt Van Harten. "Toen zag ik dat 'ie vastzat en dacht ik: ik moet dat beest helpen. Ik belde een vriend van me en de vrouw van dat huis kwam ook."

Ogen bedekken

De bewoonster van het huis dacht eerst dat er werd ingebroken, maar had daarna snel in de gaten dat er iets anders aan de hand was. "Zij heeft toen de ogen van het dier bedekt, zodat het rustig werd. Ik heb 112 gebeld. Een motoragent, die in de buurt was, kwam even kijken. Maar hij zag ook dat we dat beest nooit los zouden krijgen. Dus hij heeft toen de brandweer gebeld", zegt Van Harten.
"De brandweer kwam toen met elf man sterk en hebben spanbanden om die spijlen van het hek gedaan", beschrijft hij. "Toen konden ze het dier eruithalen." De brandweer heeft de ree uiteindelijk in het bos weer vrijgelaten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl