PvdA-fractie vergadert over opstappen gedeputeerde Van der Tuuk: 'We zijn er nog niet uit'

ASSEN - Discussie binnen de fractie van de PvdA in Provinciale Staten over het vertrek van PvdA-gedeputeerde Ard van der Tuuk. Vooral de manier waarop dit is gegaan, zorgt voor ophef.
Gisteravond vergaderde de fractie bijna vier uur lang over de kwestie in het provinciehuis in Assen. Toen fractievoorzitter Roelie Goettsch met haar fractieleden naar buiten kwam, werd duidelijk dat er nog een bijeenkomst nodig is. Goettsch: "Een pittige discussie was het. We zijn er nog niet uit."

Tweedeling is in de fractie?

Op de vraag waar de fractie nog niet uit is, wil Goettsch geen antwoord geven. Of er een tweedeling is in de fractie, wil ze ook niet zeggen. "Ik ga daar verder niet op in. Dat zou te vroeg zijn. We hebben nog niet alles bij de kop gehad."
Dat er discussie is over de manier waarop gedeputeerde Ard van der Tuuk het veld moest ruimen, mag duidelijk zijn. Van der Tuuk krijgt veel bijval en steun vanuit de hele provincie. Ook de afdelingen van de PvdA in de Drentse gemeenten roeren zich. Zo wil de PvdA in Noordenveld weten hoe het conflict zover heeft kunnen komen.

Nog een gesprek

Afgelopen vrijdag maakte Ard van der Tuuk bekend dat hij stopt als bestuurder. Hij en zijn collega-gedeputeerden zouden met elkaar overhoop liggen over de manier waarop Van der Tuuk werkt. Zo zou hij te veel draagvlak zoeken voordat hij een besluit neemt. Volgens de andere collegepartijen, VVD, CDA en ChristenUnie, komt door deze manier van werken de ambitie die er is in gevaar.
Fractievoorzitter Roelie Goettsch heeft met de fractie afgesproken dat ze vanavond weer met elkaar om tafel gaan. Vanavond is er ook een bijeenkomst van het provinciale bestuur van de PvdA.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.