McNetiq wint Young Business Award

EMMEN - Het bedrijf McNetiq heeft de Young Business Award gewonnen. Het bedrijf maakt magneetverankeringen die gebruikt kunnen worden in staalconstructies zoals in de steigerbouw. Het bedrijf won 12.500 euro en een beeldje.
Ondernemer Edwin van der Heide van McNetiq maakte tijdens de pitch indruk doordat inmiddels Shell al klant is. Ook heeft hij al een investering van een half miljoen binnen. De jury vond het bedrijf "zeer innovatief en betrouwbaar."

Runner-up
De jury koos dit jaar ook een runner-up. Het bedrijf Anthom, dat het product Homey ontwierp, kreeg de tweede plek van de jury toebedeeld. Met Homey moeten mensen via hun smartphone alle slimme apparaten in huis, van zonwering tot lampen tot tv's, kunnen bedienen. De jury vond het "een bedrijf met veel toekomstperspectief."

Veel dank
Zowel juryvoorzitter Ronald Klarus als gedeputeerde Henk Brink vonden het een mooie avond. "Alle finalisten verdienen een bijzonder woord van dank. Het is niet gemakkelijk om in één minuut je bedrijf te pitchen", aldus Klarus.

Finalisten
De finaleavond was in het Atlas Theater in Emmen en werd gepresenteerd door Jort Kelder. McNetiq streed tegen vijf andere finalisten. Dat waren 24sessions, Anthom, BMTEC, EC2C en Motial.

Kijk vanaf morgenmiddag de volledige finale van de Young Business Award op onze website terug.