Vliegtuig in problemen geland op Groningen Airport Eelde

EELDE - Een vliegtuig in problemen is vanochtend rond half tien geland op Groningen Airport Eelde. Het gaat om een lijnvlucht van Stobart Air van Londen Southend naar Eelde.
Het vliegtuig, met acht passagiers en vier bemanningsleden aan boord, had rook in de cabine. De piloot besloot het toestel daarom zo snel mogelijk aan de grond te zetten, aldus Luchtverkeersleiding Nederland.

De hulpdiensten rukten massaal uit. De Veiligheidsregio kon melden dat het vliegtuig veilig is geland. Alle inzittenden staan ongeschonden buiten. Wel zijn er volgens de Veiligheidsregio enkele inzittenden gecontroleerd door ambulancepersoneel. Niemand hoefde naar het ziekenhuis.

Lees ook: Vlucht naar Londen geannuleerd na voorzorgslanding: 'Ik hoef niet zo nodig met dit vliegtuig'

De brandweer heeft het vliegtuig gecontroleerd. De oorzaak van de rookontwikkeling is nog niet bekend. De vliegmaatschappij Stobart Air doet onderzoek, zo meldt Veiligheidsregio Drenthe.

Een van de inzittenden laat via Twitter weten dat er niet echt paniek was in het vliegtuig, de evacuatie verliep ordelijk en iedereen was snel uit het toestel.
Bij Groningen Airport Eelde was niemand bereikbaar voor commentaar.

Vliegveld dicht
Een reguliere vlucht week uit naar vliegveld Emden in Duitsland, meldt Luchtvaart Noord-Nederland op Twitter. Groningen Airport Eelde was gesloten. Rond 10.30 uur was het vliegveld weer open voor al het vliegverkeer, aldus Luchtverkeersleiding Nederland.Het verkeer wordt op afstand gehouden vanaf de rotonde bij De Punt.
Deel dit artikel: