'Het is nooit leuk als je tegenover een deel van je personeel komt te staan'

ASSEN - "Het is rustiger dan het voor de Kerst was, maar het is nog steeds broos", dat zegt vertrekkend rechtbankpresident Daan Keur over de verhouding tussen het rechtbankbestuur en een deel van het personeel van de Rechtbank Noord-Nederland.
Vorig jaar kwam Keur in aanvaring met een deel van het personeel van de rechtbank Assen. Het vertrouwen tussen het bestuur en de rechters liep een deuk op door de plannen van het bestuur om medewerkers van de rechtbanken in Assen en Leeuwarden naar Groningen over te plaatsen. Daar kwam later de mogelijke inkrimping van de rechtbank in Assen bij. Beide plannen
.
Beterschap
Volgens Keur liggen de kaarten nu heel anders. "Vanuit de locaties Leeuwarden en Assen was er het gevoel dat zaken te gemakkelijk naar Groningen gingen. Wij willen dat nu omkeren. We werken nu met drie locaties en we moeten ook aan het personeel laten zien dat we dat in ernst menen."
Afscheid
Keur was sinds 2012 president van de Rechtbank Noord-Nederland. Hij stopt omdat hij de laatste jaren van zijn loopbaan graag weer als rechter aan de slag wil. Hij wil zich volgens eigen zeggen graag weer meer bezig houden met de inhoud.
Waar hij als rechter aan de slag gaat is nog niet duidelijk. "Dat kan binnen de Rechtbank Noord-Nederland, maar dat zou ook heel goed ergens anders kunnen", aldus Keur.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.