Kinderen zoeken zegelring van graaf Rudolf II van Coevorden

ASSEN - Bijna vijftienhonderd basisschoolkinderen leren de komende weken over mooie verhalen uit de Drentse geschiedenis.
In de speciale actieve methode 'Mijn Stad Assen', georganiseerd door het Cultureel Hart Assen, zoeken de leerlingen naar de ring van graaf Rudolf II van Coevorden, die van het jaar 1196 tot 1228 de scepter zwaaide in Drenthe.
Tijdens hun zoektocht, die veel weg heeft van een speurtocht, leren kinderen over de Drentse historie vanaf eind dertiende eeuw.

Centrum van Assen

De kinderen leren spelenderwijs wie graaf Rudolf II van Coevorden is. Hun zoektocht voert ze vanaf De Nieuwe Kolk naar het Drents Archief. Onder andere door video's en interactieve quizzen komen de kinderen te weten hoe Assen een stad is geworden en wat de historische waarde is van bijvoorbeeld het klooster Mariacamp in Assen.

Beleving centraal

Volgens de organisatoren is het belangrijk dat de leerlingen het leuk vinden om meer te weten te komen over Drenthe. "Ze zijn nog jong, dus ze hoeven nog geen feiten in hun hoofd te stampen, maar het is gewoon leuk en ze worden zich bewust van het feit dat er toch meer is aan geschiedenis dan alleen hunebedden", zegt Peter de Rooij van het Drents Archief.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.