'Winnen van Lions... het had gekund!'

HANDBAL - De teleurstelling bij de spelers en trainersstaf van Hurry Up was groot gisteravond. Dit seizoen was nog geen enkele Nederlandse club zo dichtbij een stunt tegen regerend landskampioen en bekerwinnaar Lions als Hurry Up was in de kwartfinale van de landelijke beker.
Nadat de Zwartemeerders lang op voorsprong stonden trokken de gasten toch aan het langste eind. "Als het een keer kon, dan was het vanavond wel", besefte Tommie Falke.

"Geluk niet mee met de arbiters"

"Misschien is het daarom ook wel extra balen", vult Hurry Up-coach Joop Fiege aan. "Als je met twaalf punten wordt afgeschoten dan kan je na afloop zeggen dat ze gewoon beter zijn. Maar dat is nu niet het geval. Waarom we dan toch verliezen? Lions is nu eenmaal een wereldteam. Ze hebben alle posities dubbel bezet en hebben daardoor meer mogelijkheden dan wij. Daarnaast missen we ook wel wat geluk als je kijkt naar de tijdstraffen die werden gegeven. Tja, lastig, lastig, lastig... Laat ik het er maar op houden dat we het geluk niet mee hadden met de scheidsrechters vandaag."

Oliedom

Daarmee had Fiege een punt, want de arbiters (oud-bestuursleden van Sittardia) bestraften vergelijkbare overtredingen niet consequent. Zo kreeg Lions-doelman Luuk Hoiting halverwege de tweede helft na heel veel misbaar geen tijdstraf en Hurry Up-speler Tommie Falke vier minuten voor tijd wel. Die tijdstraf was overigens wel oliedom. De hoekspeler van de Zwartsmeerders had zojuist de aansluitingstreffer gescoord: 27-28. "Ja, niet handig. Dat besef je als je twee minuten lang op de bank zit." Tot overmaat van ramp liet doelman Manuel Kremer zich ook nog gaan na onsportief gedrag van Lions-hoekspeler Ramos. Nadat de Portugese oud-speler van Hurry Up de 27-29 produceerde maakte Kremer een schoppende beweging in de richting van de speler. De schop miste Ramos, maar leverde Kramer wel direct rood op. "Wat als we die twee tijdstraffen niet hadden gehad... we zullen het nooit weten. Maar er was zeker nog een kans op het moment dat ik twee minuten kreeg."

"Jij doet aan scorebordjournalistiek"

Met name de Litouwse spelers in dienst van Hurry Up speelden sterk aan de kant van de thuisclub. Met name in aanvallend opzicht was het team van Fiege afhankelijk van het trio Trainavicius, Bernatavicius en Cibulskis. "Of wij teveel afhankelijk waren van de Litouwers? Nee, dat vind ik onzin. Dat is scorebordjournalistiek. Mijn keeper is geen Litouwer, mijn hoekspelers niet en Suelmann ook niet. Suelmann scoort dan weliswaar niet zoveel vanavond, maar gaat wel voorop in de strijd in de dekking. Jij kijkt alleen naar de doelpunten, maar ik kijk naar meer"

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.