Nienke uit Aalden rolt hele Pieterpadroute samen met haar hulphond

NOORD-SLEEN - Ga er maar aan staan: elke dag 25 kilometer rollen in je rolstoel. De 33-jarige Nienke Leenman uit Aalden doet dat al ruim twee weken en ze is nog niet klaar. De komende dagen is ze samen met haar hulphond Regido bezig met de laatste loodjes.
Nienke en haar maatje Regido zijn op 30 maart vertrokken vanaf de Sint Pietersberg in Maastricht. “Die heuvels waren wel even pittig, vooral de zeven heuvelen. Daarom ben ik daar ook maar mee begonnen.”

Inmiddels is Nienke aangekomen in Drenthe. Vandaag rolt ze het stuk tussen Noord-Sleen en Schoonloo.

Lees ook: In de rolstoel van de Sint-Pietersberg naar Pieterburen

Geld ophalen
Onderweg hebben verschillende mensen met haar meegelopen. Tegen betaling uiteraard, om het goede doel te steunen. Want Nienke rolt de tocht om geld op te halen voor Stichting de CLiCK die hulphonden opleidt. Nienke en Regido hebben zo’n drieduizend euro opgehaald. Het doel is vijfduizend euro. “Per hond komt de stichting vijfduizend euro tekort om een hond en z’n baasje op te leiden. Daarom vond ik dit wel een mooi doel.”

Vandaag rolt vriendin Betty Geerlig met Nienke en Regido mee, op skeelers. “Op skeelers kan ik het tempo in de rolstoel beter bijhouden en Regido loopt ook liever wat sneller”, vertelt Betty.

Regido mag af en toe uitrusten
Nienke Leenman zit sinds haar twaalfde in een rolstoel vanwege een spier- en zenuwziekte. Voor haar dagelijkse dingen is ze afhankelijk van haar hulphond. Maar voor het lopen van het Pieterpad is de hond niet opgeleid. Daarom loopt hij niet de hele route mee.

“Het moet voor hem wel leuk blijven. Daarom gaat hij af en toe een stukje met mijn vriend mee in de camper. Fysiek moe is hij niet, maar Regido heeft door de tocht wel ontzettend veel indrukken te verwerken.

Zondag finishen Nienke en Regido in Pieterburen.

Doneren
Geld doneren voor Nienke en Regido? Dat kan via deze link.
Meer over dit onderwerp:
Nienke Leenman CLiCK Aalden Gemeente Coevorden
Deel dit artikel: