Wordt dit het weekend van Van der Mark?

Michael van der Mark na zijn race vorig jaar in Assen
MOTORSPORT - De grote vraag is niet of Michael van der Mark de eerste Nederlandse winnaar wordt van een WK Superbik-race, maar wanneer dat gebeurt. Na één poleposition, drie 3 podiumplaatsen en een vierde plaats in de eerste 3 ronden van dit seizoen zou het zomaar in Assen kunnen gebeuren.
'Magic Michael', zoals zijn bijnaam luidt, kent het circuit natuurlijk als geen ander en bewaart goede herinneringen aan een jaar geleden toen hij in zijn eerste jaar in de WK Superbikes twee keer derde werd in Assen. Bovendien pakte de 23-jarige Rotterdammer zijn eerste zege in zijn loopbaan op het TT-circuit.

Kawasaki's toch niet ongenaakbaar

Van der Mark bezet, op zijn Honda, momenteel de vierde plaats in het WK-klassement. De eerste twee plekken worden bezet door een Kawasaki en een Ducati. De Kawasaki is van regerend wereldkampioen Jonathan Rea, de Brit diie de eerste 3 races van het seizoen won. Zijn landgenoot op de Ducati, Chaz Daviez, won de laatste twee races in Aragon en staat 2e. Het verschil tussen beide kemphanen bedraagt 26 punten. Dat verschil werd vooral in de eerste twee ronden van het seizoen gemaakt toen de Kawasaki's van Rea en zijn teamgenoot Tom Sykes (die derde staat in de WK stand op 29 punten achterstand) ongenaakbaar waren. Maar in Spanje bleek twee weken geleden dat Ducati een motor is die meer dan alleen competitief is.

Van der Mark beleefde slecht weekend in Aragon

Voor de twee Honda-mannen, Michael van der Mark en Nicky Hayden, was het weekend in Aragon er één om snel te vergeten. Van der Mark, die tijdens de kwalificatietraining ten val kwam, viel in race 1 en in race 2 had hij lang uitzicht op plek 5 maar viel hij nog terug naar de 7e plek. Teamgenoot Hayden, die deze winter overkwam uit de MotoGP, werd 6e in de 1e race en viel uit in race 2. De Amerikaan staat overigens 8e in de WK-stand, 33 punten achter Van der Mark.