Jongen (15) uit klas geplaatst om pesterijen over homoseksualiteit

COEVORDEN - De 15-jarige vmbo-leerling Maicke van de Belt van De Nieuwe Veste in Coevorden is uit veiligheidsoverwegingen uit zijn klas gehaald.
"Maicke is vorig jaar uit de kast gekomen. Daar is door andere leerlingen en de school verkeerd op gereageerd", vertelt Rutger de Jager die het woord doet voor Maicke. Rutger beheert de Facebookpagina 'Rutger zegt nee tegen pesten'.

De jongen krijgt tijdelijk onderwijs in een beschermde omgeving. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

'Fysiek contact'
De reacties van leerlingen werden volgens De Jager steeds erger. "Hij dacht dat er begrip voor zou zijn, maar hij werd getreiterd. Dat ging steeds verder, ook met fysiek contact." Maicke heeft het probleem volgens De Jager onder meer aangekaart bij zijn mentor. "Daar is verder niet genoeg mee gedaan."

Dossier
De Jager houdt een dossier bij over pesterijen op De Nieuwe Veste. Volgens hem zijn er dertien gevallen geweest op de school. "Ik ben bezig met een dossier. Die wil ik overhandigen aan de onderwijswethouder van de gemeente Coevorden." Volgende week heeft hij een gesprek met de directie van de school. "Dan gaan we kijken wat de volgende stap van de directie zal zijn."

De school was niet bereikbaar voor commentaar.
Deel dit artikel: