Gespannen draden in Darp niet het werk van vandalen

Archieffoto van een mountainbiker (Rechten: RTV Drenthe)
Archieffoto van een mountainbiker (Rechten: RTV Drenthe)
DARP - Niet vandalen, maar militairen spanden vanmiddag draden over een deel van de mtb-route in Darp.
Op
ging een bericht rond dat er draden waren gespannen. Hardlopers zouden op de draden zijn gestuit en gingen er vermoedelijk vanuit dat het het werk van vandalen was. Het bericht werd ruim zeshonderd keer gedeeld.
Oefening
Maar een lid van de Mountainbike Vereniging Havelte laat aan RTV Drenthe weten dat er een militaire oefening bezig was. De mtb-route in Darp voert langs militair oefenterrein. Het zou gaan om groene nylondraden. De route is doordeweeks mede daarom niet toegankelijk voor mountainbikers.

Draden spannen

Met enige regelmaat verschijnen berichten over gespannen draden over fietspaden. Eerder deze week was het nog raak in Zuidlaren. Daar was oranje schrikdraad tussen twee verkeersborden gespannen.

Lees ook:
Draad over fietspad gespannen bij Zuidlaren: 'Ik ben blij dat ik het nog kan navertellen'
"Het is bovendien een slecht verlicht fietspad en de draad hing op keelhoogte. Ik ben blij dat ik het nog kan navertellen. Als je met hogere snelheid aankomt, is het levensgevaarlijk", liet een fietser toen nog weten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.