Gemankeerd E&O houdt schade beperkt tegen landskampioen

HANDBAL - Het is de mannen van E&O niet gelukt te stunten tegen landskampioen Lions uit Geleen. In Emmen hielden de mannen van Edwin Kippers, met piepjonge junioren op de reservebank, de schade na een slechte eerste helft beperkt: 26-39.
Trainer Tijsterman van de Limburgers had de luxe internationals Luc Steins, Ivo Steins en Kay Smits zestig minuten aan de kant te houden. Aan Drentse zijde kon collega Kippers door blessures onder meer geen beroep doen op opbouwers Eising, Van Offeren en Van der Ham. Het resulteerde in een 1-6 tussenstand. In het vervolg verweerde E&O zich kranig, maar kon het geen vuist maken tegen de oppermachtige tegenstander.

'Circus Bassie en Adriaan'

Na rust (9-20) kwam E&O frivool uit de kleedkamer. Onder leiding van Toby Trouw, die acht keer het net wist te vinden, hielden de Emmenaren het gat lang tien punten verschil. Hoogtepunt in de tweede helft was een solo van Roelof Smeenge. Na een slimme onderschepping maakte de linkshander, die na de zomer terugkeert bij jeugdliefde Unitas, de bal af met een sierlijke draaier. Via zijn 25-35 klonk het laatste fluitsignaal bij 26-39.

Routiniers mee naar Kwintsheul

Zo kan de focus bij E&O volledig op het alles beslissende duel van volgende week tegen concurrent Quintus. In Kwintsheul zet de winnaar van het duel een grote stap richting de BENE-League. Kippers kan in Zuid-Holland rekenen op routiniers Huizing en Lueks en tevens verwacht de hoofdcoach dat Van der Ham inzetbaar zal zijn.

Jaspers blijft voorlopig

Na afloop van het 'verplichte nummer' tegen Lions, vertelde René Jaspers niet in te gaan op een aanbieding van Hurry-Up. De hoekspeler is niet van plan teamgenoot Sjoerd Boonstra te volgen naar de rivaal. "Ik had daar niet zo'n lekker gevoel bij", vertelt Jaspers. De van Hercules over gekomen penaltyspecialist biecht wel op graag volgend seizoen uit te komen in de grensoverschrijdende BENE-League. "Als je eredivisie speelt, speel je eigenlijk tegen zoveel mindere clubs. Er komen veel clubs van de eerste divisie erbij. Daarom wil ik eigenlijk het liefst BENE-League gaan spelen".

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.