Royal Goedewaagen levert relatiegeschenk voor wereldleiders

NIEUW-BUINEN - Een mooie opdracht voor Royal Goedewaagen in Nieuw-Buinen. Het bedrijf levert driehonderd miniaturen van het Vredespaleis in Den Haag. Het zijn relatiegeschenken van de Nederlandse regering aan bevriende wereldleiders.
De opdracht werd enkele maanden geleden gegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken.
De miniatuur wordt gebruikt als promotiemiddel van Nederland om duidelijk te maken dat het gerechtshof hier staat. Het eerste exemplaar is inmiddels uitgereikt in New York. Secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-Moon, kreeg het uit handen van burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag.
Symbolische waarde
Volgens Yvonne Kooi van Royal Goedewaagen is de miniatuur van het Vredespaleis een symbolisch cadeau. "Het is een van de mooiste opdrachten die we hebben gekregen. Het Vredespaleis is het internationale gerechtshof en heeft een symbolische waarde. Het is prachtig dat het in Nederland is en dat het ook nog zo'n mooi gebouw is".

Niet eenvoudig

Eenvoudig om te maken was het Vredespaleis niet. Het bestaat uit dertien delen die allemaal in elkaar moeten passen. Het heeft de medewerkers van Royal Goedewaagen even gekost om er een geheel van te maken. Uiteindelijk is het gelukt. Ze worden in een box met een beschrijving geleverd. Elke miniatuur heeft een nummer en de initialen van degene die het gemaakt heeft.