Emmen tweede op lijst topsportgemeenten van Nederland

EMMEN - De gemeente Emmen is op de tweede plaats geëindigd in de landelijke lijst van topsportgemeenten.
Dat is te lezen op de website topsportgemeente.nl. De jaarlijkse verkiezing is een initiatief van het sporteconomisch adviesbureau Sport2B in samenwerking met Arko Sports Media. Bij de verkiezing wordt gekeken naar het aantal clubs dat per gemeente op hoog niveau presteert.

Amsterdam winnaar
Winnaar van de elfde editie van deze verkiezing is Amsterdam. Die gemeente scoorde het best, gemeten over 41 landelijke sportcompetities gerelateerd aan het aantal inwoners. In die gemeente werden in 24 van de 41 competities punten gehaald.

Negen teams in Emmen
In Emmen behaalden negen teams punten. Het gaat daarbij om dartsteam De Rietplas uit Emmen, de handbalheren van Hurry Up uit Zwartemeer, het heren- en damesteam van E&O uit Emmen, de handbaldames van DOS uit Emmer-Compascuum, het dames- en herenteam van tafeltennisvereniging De treffers uit Klazienaveen, voetbalvereniging FC Emmen en de voetballers van WKE, die vorig jaar nog in de topklasse speelden.

Het totale aantal behaalde punten wordt gedeeld door het aantal inwoners van de gemeente om tot een topsportprestatie per inwoner te komen.
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Emmen topsportgemeente
Deel dit artikel: