Onzekerheid blijft voor personeel Reestmond

MEPPEL - De gemeente Staphorst heeft besloten het personeel van werkvoorzieningsschap Reestmond in Meppel voorlopig niet in vaste dienst te nemen.
Volgens Jan Leijssenaar van de Ondernemingsraad van Reestmond betekent dit dat de 72 werknemers nog steeds in onzekerheid blijven zitten.

Reestmond valt onder de gemeenten Meppel, Westerveld, De Wolden en Staphorst. Meppel en Westerveld zijn voor het plan het personeel in vaste dienst te nemen. Maar net als Staphorst stemde De Wolden eerder tegen dit plan.

Participatiewet
Volgens Jan Leijssenaar geloven Staphorst en De Wolden nog steeds in de werking van de participatiewet, waarbij het personeel door moet stromen naar regulier werk, terwijl dat volgens hem slechts in twee of drie gevallen is gelukt.

"Het is nu 2-2", zegt Leijssenaar, "maar daar schiet niemand iets mee op, de omvang van de gemeenten moet doorslaggevend zijn en in dat geval wordt het personeel toch in vaste dienst genomen."

Evaluatie
Voorlopig staat een evaluatiemoment over de gang van zaken bij Reestmond gepland in 2017, maar Leijssenaar wil proberen dat nog dit jaar te doen, om te voorkomen dat het personeel nog langer in onzekerheid zit.