Kinderlokker voor de rechter: Wat ben ik toch een debiel [update]

HOOGEVEEN - Een 46-jarige Veendammer, die bijna veertig kinderen de bosjes zou hebben ingelokt en betast in onder meer Hoogeveen en Emmen, hoorde vandaag twee jaar cel plus tbs met voorwaarden en elektronisch toezicht tegen zich eisen,
De Veendammer stond terecht voor de rechtbank in Groningen, waar de publieke tribune geheel gevuld was, maar de aanwezigen opvallend stil waren.

Betasten

De verdachte zou de kinderen hebben benaderd bij scholen en speeltuintjes in Emmen, Hoogeveen en in Groningen en Friesland. Hij toonde zijn geslachtsdeel en liet zich betasten.
Hij kon uiteindelijk worden opgepakt nadat een peil-baken (gps-systeem) onder zijn auto was geplakt. Ook hebben camera’s van schoolgebouwen de potloodventer op beeld vast gelegd.
De Veendammer werd op 18 augustus in zijn woning aangehouden. Dat zorgde voor veel beroering, omdat de man in zijn woonplaats een rijschool had. Na de aanhouding werden geen nieuwe slachtoffers meer gemeld, zei de officier van justitie.
'Debiel'
Hevig geëmotioneerd stond de man de rechter te woord. Hij zei zich te schamen. "Wat ben ik toch een debiel", voegde hij daar aan toe. Drie deskundigen adviseerden de man tbs met voorwaarden (behandeling) op te leggen. De man gaf zelf ook aan graag behandeld te worden.

Enkelband

Nadat de zaak tijdelijk geschorst was, gaven deskundigen nog aan dat de man naast tbs met voorwaarden, als extra controle ook een enkelbandje zou moeten dragen. De officier van justitie ging daar dus in mee.
De rechter doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.