Werkzaamheden stationsgebied Assen bereiken hoogtepunt: 'Het is even twee weken doorbijten'

ASSEN - Assen is op dit moment één grote bouwput. De werkzaamheden voor het nieuwe station en het omliggende gebied zijn op een hoogtepunt.
Het stationsgebied is een van de plekken die aangepakt worden op de FlorijnAs, het grote project dat de bereikbaarheid van de provinciehoofdstad moet verbeteren. Nu wordt vooral hard gewerkt aan de autotunnel, die een paar honderd meter lang wordt.

Fase 1

"We zijn nu met fase 1 begonnen, de noordelijke helft. Die duurt van 1 april dit jaar tot 31 maart volgend jaar. En volgend jaar om deze tijd klappen we eigenlijk om", vertelt Eric van Rooijen van aannemer BAM.

Daarna is dus de andere helft van de Overcingellaan aan de beurt. De overlast door de werkzaamheden lijkt mee te vallen. Veel automobilisten kiezen een andere route naar en van hun werk. Alleen de voetgangers moeten omlopen.

"Ik ben onderweg naar het Accare-gebouw aan de Stationsstraat. Met een omweg lukt het wel om er te komen. Maar het is wel een puinhoop hier", vertelt een voorbijganger.

Lees ook:
Belangrijke verkeersader van Assen vanaf vrijdag dicht, aanleg tunnel begint

Doorbijten
Verantwoordelijk wethouder Harmke Vlieg is onder de indruk van de werkzaamheden die nu aan de gang zijn. En voor de voetgangers is het volgens haar nog maar even doorbijten.

"Op dit moment is het in het hele Florijnas-project het allerdrukst. Dus het is even twee weken doorbijten en als we dat achter de rug hebben, hebben we het ergste eigenlijk al gehad", aldus Vlieg.

Het totale project duurt nog zo'n twee jaar.
Deel dit artikel: