Megajacht gemaakt in Meppel: 'We moesten zelfs de muren uitbreken in de loods'

MEPPEL - Het is letterlijk de grootste klus ooit voor de medewerkers van Holterman Shipyard in Meppel. Anderhalf jaar werkten ze aan Blue Princess, een megajacht van ruim dertig meter lang. Vanochtend gaat het gevaarte te water in Meppel.
Het jacht is gemaakt in opdracht van een rijke Nederlander en gaat waarschijnlijk varen in Spanje of Kroatië. Aan boord van het schip zitten allerlei luxe extra's, zoals bijvoorbeeld jacuzzi's op het dek.

'Muren uitbreken'
Voor de medewerkers van de scheepswerf was dit een bijzondere klus. Nooit eerder werd er in de scheepswerf een schip gebouwd van dit formaat. "We moesten de muren uitbreken in de loods", aldus Robbert Holterman, eigenaar van de werf die het schip bouwde.

Hennie van der Most
Jaren geleden bouwde het bedrijf ook al een jacht voor ondernemer Hennie van der Most. "Dat schip was toen negentien meter lang. Dat was toen heel bijzonder. Maar vergeleken met Blue Princess was het maar een kleintje", zegt Holterman.

"Een schip van twintig meter vaar je wel met een gezin of met vrienden, maar dit schip vaar je niet meer zomaar alleen. Hier zit een bemanning bij, een kok en een stuurman", legt Holterman uit.Kijk vanavond naar TV Drenthe voor de beelden.