Rally van 150 klassieke auto's door Drenthe voor Alzheimer

DE SCHIPHORST - Rijdend door Drenthe kunt u vandaag ruim 150 klassieke auto's tegenkomen. Het zijn de deelnemers van de Alzheimer Rally, die vertrok vanochtend om 9.00 uur vanuit De Schiphorst. De rally gaat de hele dag door Drenthe.
Martin Roosenboom van de organisatie vertelt dat de auto's in totaal zo'n 250 kilometer afleggen. De rally wordt vandaag voor de vijfde keer gereden. "In totaal hebben de vorige edities ruim 170.000 euro opgebracht voor onderzoek naar jong dementerenden", vertelt hij.

Bekende Nederlanders

"Er rijden een aantal bekende mensen mee, zoals Jan Peter Balkenende, Jan Kees de Jager, Frits Wester en een aantal cabaretiers", vertelt Roosenboom. "Maar ook allerlei andere mensen die een dag een klassieke auto een dagje willen uitlaten in Drenthe."

Route

De route loopt vanaf De Schiphorst via onder andere Meppen, Noord-Sleen, Emmen, Staphorst en eindigt weer in De Schiphorst. De route bestaat enkel uit kleine weggetjes die dwars door het platteland voeren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.