Picknicken met de contouren van landhuis Valkenstijn om je heen

ASSEN - In Assen-Oost is vanmiddag een informatietafel onthuld waar de geschiedenis van landgoed Valkenstijn op is te lezen. De tafel staat middenin wat vroeger het oude landhuis was.

"Er heeft eerder een informatiebord gestaan, maar dat werkte niet. Dat stond verticaal. Dit nodigt meer uit om rustig te zitten en te lezen," zegt Henk Blouw van de werkgroep Valkenstijn.

Stenen markering
De informatietafel is een van de resultaten van de inspanningen van de werkgroep Valkenstijn. Die groep is vijf jaar bezig geweest om het landgoed weer in ere te herstellen. Waar het huis heeft gestaan is te zien door een een stenen markering op de plaats waar vroeger de muren stonden. De werkgroep is blij met het resultaat. "Het geeft mij gewoon een geweldig gevoel," zegt Blouw.

"Als vrijwilligers van Assen-Oost bedenk je wat, je bespreekt het met de gemeente, je maakt plannen en het blijkt haalbaar. Dan ga je aan de slag en is dit het eindresultaat. Dat vinden we prachtig," voegt Paul Herwig daaraan toe.

Meer ideeën
De werkgroep gaat niet achterover leunen nu de klus is geklaard, maar heeft alweer nieuwe plannen. "We willen bijvoorbeeld nog een bruggetje bouwen aan de achterkant van het huis, dat er van origine ook was. De boomgaarden zijn heel erg nat, dus die willen we weer wat droger krijgen door middel van drainage. Er was ook een soort waterput en die willen we graag weer terug in een veilige variant. Zo zijn er aldoor weer nieuwe ideeën", aldus Blouw.
Deel dit artikel: