Friettest 2016: beste friet van Drenthe haal je in Meppel

De beste friet is volgens het AD te halen in Meppel (Rechten: Pixabay)
De beste friet is volgens het AD te halen in Meppel (Rechten: Pixabay)
MEPPEL - "Leuke zaak, aardige en deskundige bediening en natuurlijk heel erg goede friet."
Dat schrijft het
over (H)eerlijke burger in Meppel in de friettest 2016. "Op trektocht door Nederland ontdek je soms plotseling een pareltje", en daar is de Meppeler zaak volgens de krant een voorbeeld van. Een frietje bij (H)eerlijk burger krijgt een 9 van de jury.

'Alsof je op karton knaagt'

De Boemerang in Assen kwam van de bezochte zaken als slechtste uit de bus. De friet van de Asser cafetaria kreeg een 4,5 van het AD. "De friet is erg lang gebakken en smaakt alsof je op een stuk karton knaagt", is het oordeel van de krant. Ook moeten klanten van De Boemerang lang wachten op een frietje volgens de test. De Asser snackbar staat op de vijfde plaats van zaken met de langste frituurtijd.
Andere Drentse eetzaken in de lijst waren Friterie IJssalon Emmen en Snackbar Karst in Hoogeveen. De Emmer zaak eindigde op de zestigste plaats met een 7,5. De Hoogeveense zaak kwam er minder goed vanaf. Zij werden beoordeeld met een 5.

Twee bezoekjes

Volgens het AD zijn alle zaken minstens twee keer bezocht door testgroepen. De lijst met snackbars die een bezoekje krijgen is mede tot stand gekomen door tips van lezers.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.