E&O-coach Kippers hoopt op buitenlandse versterkingen

HANDBAL - Na de 24-19 nederlaag van E&O bij Quintus is het seizoen voor de Emmenaren nagenoeg voorbij. Promotie naar de BeNe-League kan de club vergeten en dus kan vanaf nu de blik heel specifiek gericht worden op volgend seizoen. Volgens E&O-coach Edwin Kippers heeft de club twee keuzemogelijkheden: Of weer helemaal opnieuw beginnen of zoeken naar versterkingen, ook over de grens, om volgend seizoen 1e te worden in de eredivisie en vervolgens te promoveren naar de BeNe-League.
"Hurry Up deed het ook in twee jaar, terwijl ze er het eerste jaar ook vol voor gingen. Wij gingen er nu ook voor, maar worden ook een jaar geremd. Natuurlijk heeft dat te maken met kwaliteit. We waren gewoon niet goed genoeg, niet stabiel genoeg ook. We waren te afhankelijk van de vorm van de dag, waardoor we niet wekelijks onze wil konden opleggen aan de tegenstanders. Dat wil ik wel graag en dan moet je op zoek naar spelers die dat ook kunnen. De grens over? Ja waarschijnlijk wel."
Niet gemakkelijk
Versterkingen willen halen is één, maar ze ook daadwerkelijk over de streep trekken is een ander verhaal. Ook dat beseft Kippers: "Je zit natuurlijk wel aan de kant waar het toch wat lastiger is, omdat we nu eenmaal niet op het allerhoogste podium spelen volgend seizoen. Sjoerd Boonstra vertrekt naar Hurry Up en wellicht gaan er nog één of twee spelers. Tel daarbij op dat ook Maarten Lueks en Erik Huizingh stoppen dan weet je dat je volgend jaar hoe dan ook moet bouwen. Nu moeten we op zoek naar spelers die bij E&O acht keer per week willen trainen, kampioen van de eredivisie willen worden, en dan de stap te maken naar de BeNe-League."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.