Gezondheidszorg moet ontmoetingscentrum De Boerhoorn overeind houden

ROLDE - Gezondheidszorg moet een belangrijke functie krijgen in ontmoetingscentrum De Boerhoorn in Rolde. Dat vindt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze.
In het centrum was maandagavond een bijeenkomst waarvoor de belangrijkste gebruikers waren uitgenodigd. Wethouder Henk Heijerman gaf een korte toelichting op de stand van zaken. De Boerhoorn heeft ieder jaar een tekort van tussen de twee- en driehonderdduizend euro waar de gemeente voor opdraait.

Leegstand

Op 11 mei wordt de raad bijgepraat over de stand van zaken. De wethouder zet in op nieuwe huurders voor de leegstaande ruimtes in De Boerhoorn. Ook de leegstand in de Jan Thiesschool wordt meegenomen in het plan. "De vraag is of we dat kunnen oplossen met de bestaande huurders of met nieuwe huurders, dat moeten we nu gaan onderzoeken", aldus wethouder Heijerman.

Klankbordgroep

Als het aan de wethouder ligt komt er een klankbordgroep. Daarin zitten de gebruikers van het centrum zitten die meedenken over de toekomst. Lammie van der Tuuk van de bibliotheek heeft wel een idee: "Als bibliotheek willen we graag een centrale plaats in De Boerhoorn, de gemeente kan onze huidige ruimte weer verhuren en dat levert geld op."

De Trans

Gehandicaptenzorginstelling De Trans bekijkt ook of er mogelijkheden zijn om De Boerhoorn te steunen. Manager Sjuk Fransbergen bekijkt of zijn stichting iets voor Rolde kan betekenen: "We willen onze bijdrage leveren en meedenken, maar dat willen we graag doen met de inzet van onze cliënten." De cliënten van De Trans zouden bijvoorbeeld kunnen schoonmaken in de Boerhoorn.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.