Jongerenraad Coevorden presenteert zich in gemeentehuis

COEVORDEN - De gemeente Coevorden heeft weer een jongerenraad. Een groep van twintig leerlingen van De Nieuwe Veste presenteerde zich vanavond als zodanig bij het begin van de gemeenteraad.
Vincent Cremer (16) uit Oosterhesselen is de grondlegger van de jongerenraad. “We willen vooral een adviesorgaan zijn voor de gemeenteraad. Daar zitten vooral mensen van boven de veertig in en die weten niet goed wat er onder jongeren speelt.”

Krimp en minimabeleid

De scholieren hebben bijvoorbeeld ideeën over sluitingstijden van de horeca, maar ze willen de gemeenteraad ook adviezen geven over zaken als krimp en minimabeleid. “We zijn volop met een totaalplan bezig”, aldus Melle Keen (16) uit Coevorden.

Burgemeester blij

Burgemeester Bert Bouwmeester is blij met de nieuwe jongerenraad. “Het is al vaker geprobeerd. Deze keer komt het initiatief vanuit de jongeren zelf en dat biedt perspectief. We zullen nu samen gaan nadenken over de rol en invulling.”

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.