Coevorder raadslid Frits Klasen stopt na bijna 30 jaar

COVERDEN - Met een koninklijke onderscheiding en lovende woorden van zijn collega’s heeft Frits Klasen vanavond afscheid genomen van de gemeenteraad van Coevorden.
Klasen zat bijna dertig jaar in de gemeenteraad, eerst in de gemeente Dalen en na de herindeling van 1998 in de raad van Coevorden voor zijn partij Gemeentebelangen.
Bewijzen
Klasen was geëmotioneerd bij zijn afscheid. "Ik was een kind dat er niet had moeten zijn, waardoor ik me lange tijd heb willen bewijzen. Politiek interesseerde me al vanaf jonge leeftijd."
Raadslid worden was volgens Klasen niet moeilijk. "Je zegt: dat verklaar en beloof ik en het is klaar. Ik had niet verwacht dat ik het bijna dertig jaar zou volhouden. Er breekt nu een andere tijd aan, met hopelijk meer rust."
Lovende woorden
Fractievoorzitter Henk Bouwers had lovende woorden voor zijn gestopte fractiegenoot. "Frits is een mensenmens, die vooral in de periode van de gemeente Dalen erg op dreef was. Na de herindeling moest Frits erg wennen aan de bureaucratie. Hij heeft z’n sporen nagelaten en nu hebben we als raad en fractie een probleem, want hij was onze hoffotograaf."



Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.