Drenten steken provinciegrens over: 'Ik zou hem graag een handje geven'

ZWOLLE/KLAZIENAVEEN - Koning Willem-Alexander viert vandaag zijn verjaardag in Zwolle. Veel mensen staan langs de kant om een glimp op te vangen van de koninklijke familie.
Zwolle ligt natuurlijk dicht bij Drenthe en dat is voor sommige Drenten een reden om even de provinciegrens over te gaan. Dat geldt ook voor Mia Greve uit Klazienaveen. "Het is al lekker druk, echt prachtig", zegt ze. "Ik had mij er heel erg op verheugd. Al had het gesneeuwd, dan was ik nog gegaan."

Lees ook: Liveblog: Koningsdag in Drenthe

'Altijd al koningsgezind geweest'
Greve hoopt de Koning vandaag te zien. "Ik wil hem gewoon een keer in het echt zien. Ik ben altijd al koningsgezind geweest", vertelt ze. "Koningsdag heb ik altijd op tv gevolgd. Dit is toch anders, hier heb je de sfeer erbij."

Als het even kan, zou ze de koning graag de hand willen schudden. "Ik zou hem graag een handje willen geven, maar ik denk niet dat dat lukt."

Veiligheid
Voor Koningsdag zijn vandaag extra veiligheidsmaatregelen genomen. Dick Schoof, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding zei in het programma WNL Op Zondag dat de maatregelen zichtbaar en onzichtbaar zijn. Bovendien is er meer politie op de been.

"We hadden vanmorgen wel het gevoel: waar moeten we stil bij staan? Maar we gaan gewoon, het houdt je niet tegen", reageert Greve. "We laten ons gelukkig niet gek maken."

Lees ook: In beeld: Drenthe viert Koningsdag
Lees ook:
Koningsdagactiviteiten afgelast door slecht weer: een overzicht
Deel dit artikel: