Bewoners bungalowpark De Hullen in Drijber vragen om permanente bewoning

DRIJBER - Bewoners van bungalowpark De Hullen in Drijber willen dat het park permanent bewoond kan worden.
Dat vragen de bewoners door middel van een brief die zij naar het college van de gemeente Midden-Drenthe gestuurd hebben. 

'Probleem speelt al 17 jaar'
Een bewoner van het park schrijft in de brief dat hij al 17 jaar op het park woont en het probleem als het gaat om permanente bewoning op het park al die tijd al speelt. 

Snellere verkoop
Op het park staan 96 woningen, waarvan 75 procent permanent bewoond wordt. In de brief wordt voorgesteld aan de gemeente om het bestemmingsplan te wijzigen, om permanent wonen naast recreëren mogelijk te maken. Bewoners hopen dat te koop staande huizen hiermee sneller verkocht kunnen worden en dat het park levendiger wordt. De gemeenteraad van Midden-Drenthe gaat nog discussiëren over permanente bewoning in de gemeente. 

Gemeente De Wolden
Ook in gemeente De Wolden vragen bewoners om het legaliseren van permanente bewoning op recreatiepark 't Heuveltje. De gemeente gedoogt de permanente bewoning op het park vlak buiten Zuidwolde, maar voor nieuwe bewoners geldt de gedoogregeling niet meer. De gemeenteraad van De Wolden hoopt tot een oplossing te komen. Vanavond legt wethouder Jan ten Kate zeven scenario's voor om tot een oplossing te komen. 

Lees ook: Bewoners recreatiepark 't Heuveltje vragen om legaliseren permanente bewoning
Deel dit artikel: