Hof weigert nader onderzoek naar adoptie Marcos en Admilson R.

Admilson (l.) en Marcos R. tijdens de eerste zitting bij het hof vorige week (Tekening: Annet Zuurveen)
Admilson (l.) en Marcos R. tijdens de eerste zitting bij het hof vorige week (Tekening: Annet Zuurveen)
LEEUWARDEN/EXLOO/DWINGELOO - Alle onderzoekwensen die de advocaten van de Hoogeveense broers Marcos en Admilson R. vorige week bij het gerechtshof in Leeuwarden indienden, zijn afgewezen. Dat maakte het gerechtshof vanmiddag bekend.
De broers werden in november veroordeeld tot dertig jaar cel voor het vermoorden van Berend Smit uit Dwingeloo en het echtpaar Veenendaal uit Exloo. Admilson (31) kreeg ook tbs met dwangverpleging. Het Openbaar Ministerie ging daartegen
, omdat ze twee keer levenslang had geëist.

Adoptiedeskundige

Tijdens de eerste zitting bij het gerechtshof konden de raadslieden van de broers onderzoekswensen indienen. Ze vroegen onder meer een adoptiedeskundige naar de zaak te laten kijken. Hij zou moeten onderzoeken wat de adoptie van de twee vanuit Brazilië voor psychische gevolgen heeft gehad.

Militaire missies

Ook wilde de advocate van Admilson onder meer dat onderzoek zou worden gedaan naar het effect van de militaire missies naar Afghanistan. Hij is daar twee keer geweest en maakte er traumatische dingen mee.

Genoeg informatie

Het hof oordeelde vandaag dat nader onderzoek niet nodig is, omdat er genoeg informatie over de broers is vanwege de onderzoeken die voor de strafzaak in Assen al naar de twee zijn gedaan.
Over drie maanden gaat het hoger beroep verder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl