Drenthe viert Internationale Dag van de Arbeid

DIEVERBRUG - Duizenden mensen over de hele wereld vieren vandaag de Internationale Dag van de Arbeid. Ook in Drenthe werd vandaag gestreden voor betere arbeidsomstandigheden.
In Dieverbrug kwamen vandaag zo'n vijftig Drentse PvdA'ers samen om de dag te vieren. De Dag van de Arbeid valt voor de PvdA dit jaar samen met haar zeventigjarig bestaan. Dat de opkomst in Drenthe dit jaar niet hoger is, komt mede door het PvdA-jubileumfeest in Utrecht.
Minste zetelsIn Dieverbrug spraken verschillende prominente leden over de koers en toekomst van de partij. De partij heeft op dit moment maar acht zetels in de peiling van Maurice de Hond. Van de linkse partijen heeft de PvdA virtueel de minste zetels.
Bij het publiek in de zaal is er nog steeds onbegrip over de coalitie met de VVD. Ook komen er vragen over de toekomst van woningcorporaties en zzp'ers.

'In de Geest van Ard'

Oud-gedeputeerde Ard van der Tuuk zou eigenlijk spreken tijdens de bijeenkomst, maar hij was niet aanwezig. Begin april stapte hij op als gedeputeerde. Een verschil in bestuursstijl werd als reden gegeven. Jaap Kuin, burgemeester van Pekela en oud-wethouder van Assen, viel in voor Van der Tuuk.
"Ik ben te veel PvdA'er om dan nee te zeggen. En ik denk dat ik het in de geest van Ard gedaan heb", zegt Kuin.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl