Kunst, yoga en kleding in oude Dierenpark Emmen

EMMEN - Kunstenaar Ingo Leth, kledingontwerpster Marika Houkes en Belinda Kofferman van het Oosters Centrum Drenthe verhuizen naar het voormalige entreegebouw van het oude Dierenpark Emmen. Het drietal zat tot voor kort in de voormalige Zuiderkerk van Emmen.
"Ik ben blij dat het gelukt is", vertelt Ingo Leth. Hij heeft ruim een jaar lang een pop-up galerie gehad in de Zuiderkerk, maar moest daar weg omdat het gebouw is verkocht. Naast een galerie wordt het entreegebouw van het park ook z'n atelier.

Lees ook: Pop-up galerie Emmen tot mei in voormalige Zuiderkerk

Ieder z'n eigen plek
Leth zit samen met het bedrijf Maraque van Marika Houkes op de begane grond. Het Oosters Centrum waar yoga wordt gegeven, krijgt een plekje in de kelder.

Volgens Leth zijn er nog gesprekken met andere geïnteresseerden die zich ook graag in het pand willen vestigen. Hij hoopt binnenkort de sleutel te krijgen van de gemeente.

Lees ook: Emmer kunstenaar wil kunstkwartier op plek oude dierentuin

Opening
"De opening staat gepland voor vier juni dus we moeten flink aan de bak", zegt Leth. "Dat doen we expres omdat de caveman challenge een dag later door het oude park gaat. Dan ziet iedereen meteen dat wij op de plek zitten."