Kunst, yoga en kleding in oude Dierenpark Emmen

Ingo Leth, Marika Houkes en Belinda Kofferman nemen in juni hun intrek in het oude dierenpark (Rechten: archief RTV Drenthe)
Ingo Leth, Marika Houkes en Belinda Kofferman nemen in juni hun intrek in het oude dierenpark (Rechten: archief RTV Drenthe)
EMMEN - Kunstenaar Ingo Leth, kledingontwerpster Marika Houkes en Belinda Kofferman van het Oosters Centrum Drenthe verhuizen naar het voormalige entreegebouw van het oude Dierenpark Emmen. Het drietal zat tot voor kort in de voormalige Zuiderkerk van Emmen.
"Ik ben blij dat het gelukt is", vertelt Ingo Leth. Hij heeft ruim een jaar lang een pop-up galerie gehad in de Zuiderkerk, maar moest daar weg omdat het gebouw is verkocht. Naast een galerie wordt het entreegebouw van het park ook z'n atelier.

Ieder z'n eigen plek

Leth zit samen met het bedrijf Maraque van Marika Houkes op de begane grond. Het Oosters Centrum waar yoga wordt gegeven, krijgt een plekje in de kelder.
Volgens Leth zijn er nog gesprekken met andere geïnteresseerden die zich ook graag in het pand willen vestigen. Hij hoopt binnenkort de sleutel te krijgen van de gemeente.

Opening

"De opening staat gepland voor vier juni dus we moeten flink aan de bak", zegt Leth. "Dat doen we expres omdat de caveman challenge een dag later door het oude park gaat. Dan ziet iedereen meteen dat wij op de plek zitten."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.