De Treffers grijpen naast landskampioenschap

TAFELTENNIS - De tafeltennisheren van De Treffers uit Klazienaveen zijn er niet in geslaagd om in Hilversum het landskampioenschap binnen te slepen. Tegenstander Taverzo uit Zoetermeer won met 3-1 en werd daarmee voor het vierde jaar op rij landskampioen.
De 46-jarige Michel de Boer uit Den Haag verloor de eerste partij voor De Treffers met 3-0 van Martin Khatchanov (9-11, 7-11, 7-11).

Winst voor Wijers

Barry Wijers trok de stand weer gelijk door ook met 3-0 te winnen van de Hongaar Peter Sebesteyen (9-11, 8-11, 5-11). De 33-jarige Rotterdammer won in het verleden al vijf keer de landstitel met FVT uit Rotterdam. Michel de Boer heeft voor dezelfde vereniging inmiddels negen landstitels binnengevist.

Verlies in derde partij

De 22-jarige Patrick Oey had het lastig in de derde partij tegen de Belg Julien Indeherberg. Hij verloor met 3-0 (11-7, 11-6, 11-5), waardoor de ploeg uit Klazienaveen met 2-1 achter kwam.

Ten onder

Barry Wijers wist dus dat hij z'n tweede partij moest winnen om te overleven. Maar met 5-11 en 9-11 tegen Khatchanov knakte er wat bij Wijers. De laatste game eindigde in 5-11 en dat bracht de eindstand op 3-1.

Vertrek

Volgend jaar vertrekken Michel de Boer en coach Peter Verwey bij De Treffers. Ze drukken te veel op de begroting van de club. Nathan van der Lee keert terug in Klazienaveen. Koen Hagraats is volgend jaar nieuw in Drenthe. Barry Wijers gaat dan spelen en coachen combineren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.