Drentse verzorgingstehuizen willen meer reuring

ASSEN/ODOORN - Verpleeg- en verzorgingstehuizen in Drenthe willen de inwoners van de buurt verleiden om binnen te komen bij de instelling.
De aanloop van bezoekers zorgt voor een betere binding tussen bewoners en het dorp of de wijk.


Publiekstrekkers

De Paasbergen in Odoorn probeert omwonenden naar binnen te krijgen door bijvoorbeeld een huisarts in het pand te vestigen, door een winkeltje of door activiteiten open te stellen voor iedereen. De Vijverhof in Assen wil door onder andere een restaurant en een kapsalon buurtbewoners vast kennis laten maken met het huis. "En het gaat vereenzaming tegen", zegt facilitair manager Korien Poelstra.
Vanzelfsprekende gastvrijheid
Vier tehuizen in Drenthe horen bij de tien genomineerden voor een landelijke gastvrijheidsprijs. Een onderdeel van de beoordeling is de presentatie van de instelling naar buiten toe. Volgens de genomineerde tehuizen is het gastvrij behandelen van bewoners en bezoekers vanzelfsprekend. Zowel in Odoorn als in Assen zien ze het personeel als belangrijkste reden voor de gastvrijheid.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.