Onderzoek over toekomst Groningen Airport Eelde vertraagd

Groningen Aiport Eelde (Rechten: archief RTV Drenthe)
Groningen Aiport Eelde (Rechten: archief RTV Drenthe)
EELDE - Het onderzoek naar de toekomst van Groningen Airport Eelde laat langer op zich wachten. Deze maand zou een deel van het onderzoek klaar zijn, maar naar verwachting worden de eerste resultaten pas in september bekend gemaakt.
Op dit moment wordt een onderzoek uitgevoerd naar de toekomst van de luchthaven, bestaande uit vijf delen. Het gaat onder andere over de toekomst van de luchtvaart op kleine vliegvelden. Ook wordt gekeken naar mogelijke scenario's, zoals een faillissement en de juridische consequentie daarvan. Bovendien wordt het maatschappelijk belang van de luchthaven voor de regio onderzocht.
Het onderzoek blijkt ingewikkelder dan gedacht en daarom duurt het langer voor het klaar is.
Niet rooskleurig
De situatie van Groningen Airport Eelde is niet rooskleurig. De bodem van de reserves komt in zicht, vanwege stijgende kosten voor bijvoorbeeld de beveiliging en dalende opbrengsten uit de afhandeling van passagiers en vliegbewegingen. Zonder financiële steun van de aandeelhouders, waaronder de gemeenten Assen en Tynaarlo en de provincie Drenthe, betekent dit het einde van de Drentse luchthaven.
Besluit uitgesteld
De gemeente Assen heeft de beslissing over het wel of niet investeren in Groningen Airport Eelde uitgesteld vanwege de vertraging van het onderzoek. Het college zou aanvankelijk voor de zomer een besluit nemen, maar stelt dat uit tot september. De enige aandeelhouder die tot nu toe heeft aangegeven vertrouwen te hebben in Groningen Airport Eelde is de gemeente Tynaarlo.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl