'Koopprijs vakantiehuizen verandert niet door legalisering van vaste bewoning'

Volgens makelaar Pascal Hentenaar zullen de prijzen van vakantiehuizen niet stijgen (Rechten: RTV Drenthe / Hielke Meijer)
Volgens makelaar Pascal Hentenaar zullen de prijzen van vakantiehuizen niet stijgen (Rechten: RTV Drenthe / Hielke Meijer)
ZUIDWOLDE - "Pertinent niet", dat zegt makelaar Pascal Hentenaar over het idee dat vakantiehuizen fors in prijs gaan stijgen als ze vast bewoond mogen worden.
"Belangstelling uit het Westen voor een recreatiebungalow zie ik in De Wolden niet. En jonge mensen uit de omgeving zullen er niet kopen, maar vooral willen huren."

Speculeren op prijsstijging

Gemeentebelangen in De Wolden speculeerde eerder op een prijsstijging en wilde een planvoordeelheffing invoeren bij wijziging van het beleid voor recreatieparken. Met name de PvdA in De Wolden wil dat nog steeds. Maar de kritiek van makelaar Hentenaar heeft de meningen doen schuiven.

Ver van voorzieningen

"Het gaat om de maatvoering. De huisjes op die parken zijn klein, zijn niet gemakkelijk uit te breiden, zijn duur in onderhoud en ze liggen ver van de voorzieningen", zegt Hentenaar. "Dat is niet wat veel mensen ambiëren. Dus ik denk niet dat de prijzen fors zullen stijgen. Op een huisje van 80.000 euro misschien 10.000 euro, dan houdt het wel op."

Jongelui uit de dorpen

Makelaar Henk Kroezen uit Hollandscheveld verwacht wel een kleine stijging van de prijzen, maar dan alleen van woningen in het starterssegment. "Veel jongelui uit de dorpen kunnen amper een goedkope woning krijgen en die willen ook niet naar een flatje in Hoogeveen. Dus ik denk dat woningen tussen 120.000 en 145.000 euro wel wat in prijs zullen stijgen. Maar voor duurdere vakantiehuisjes heeft verandering van het beleid geen prijseffect."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.