Olfert Molenhuis wint tiende Run van Gieten (update met video)

ATLETIEK - De tiende editie van de Run van Gieten was vanavond een prooi voor Olfert Molenhuis uit Assen. Hij deed 31 minuten en 35 seconden over de tien kilometer.
De 32-jarige atleet stopte anderhalf jaar geleden als marathonloper, maar wint nog steeds veel regionale wedstrijden. "Ik ga toch altijd van start met een richttijd. Ik hoopte vandaag op 32 minuten omdat het best hard waait en omdat ik wat vermoeid was. Dus ik ben echt wel heel blij met deze tijd."

Molenhuis hield Arjan Marchand uit Groningen precies een minuut achter zich (32.35) Assenaar Freek Hoolsema werd derde (33.17).

Vrouwen
De snelste tijd bij de vrouwen werd gelopen door Saffira Kiewiet die tegenwoordig in Eelde woont. Op haar 29e verjaardag liep ze naar een eindtijd van 37.57. "Ik had wel graag een halve minuut sneller gelopen. Tot zeven kilometer ging het goed, maar daarna kon ik me niet meer goed focussen. Ik heb ook best veel alleen gelopen", laat Kiewiet na afloop weten.

5 kilometer
De Groninger Luc Sillen won de 5 kilometer in 16 minuten en 11 seconde. Sabine Spreen uit Rolde was met 18.30 de snelste vrouw op de kortste afstand.

25 kilometer
De 25 kilometer werd gewonnen door Jan Venhuizen uit Smilde (1.31.20). Petra Faber uit Wildervank won bij de vrouwen (1.48.00)

50 kilometer
De snelste man op de 50 kilometer was Iwan Kamminga uit Nieuwe Pekela. Met een eindtijd van 3.08.22 liep hij bijna zestien kilometer per uur gemiddeld. De snelste vrouw op de langste afstand was Annie Oostenbrink uit Olderbekoop (4.35.11).

Bijna duizend lopers
Op de tien kilometer waren 220 deelnemers. Op alle afstanden samen (kinderloop, 5 kilometer, 10 kilometer, 25 kilometer en de 50 kilometer) gingen vandaag in Gieten bijna duizend lopers van start.
Deel dit artikel: