Junior Albertus valt af en verdient contract bij FC Emmen

VOETBAL - FC Emmen bood hem de kans en die kans heeft Junior Albertus de afgelopen maanden met beide handen gegrepen. De spits, die de Feyenoord-jeugdopleiding doorliep, moest afvallen, viel af én tekent nu een contract voor een jaar plus een optie voor nog een jaar. Dat is een eenzijdige optie vanuit de club.
Albertus zou afgelopen seizoen al voor FC Emmen uitkomen, maar de 19-jarige aanvaller uit Curaçao bleek bij de eerste training te zwaar en kreeg huiswerk mee van de technische staf.

Naar WKE
Maar in plaats van een tweede kans bij de profclub tekende Albertus bij WKE. In dienst van de inmiddels failliete topklasser scoorde hij acht keer in competitieverband. Na het faillissement in de winterstop bood FC Emmen hem de kans om te trainen op de Meerdijk.

Lees ook: Feyenoord-talent Albertus niet naar FC Emmen, maar naar WKE

Fit
"De afgelopen maanden heeft hij hard gewerkt. Hij is niet alleen afgevallen, maar is ook gewoon fit. Tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen is hij dan ook van de partij", laat FC Emmen-directeur Wim Beekman weten.

Albertus speelde ook al in de A-jeugd van FC Emmen
Albertus speelde sinds de winterstop van 2014/2015 al voor de A1 van FC Emmen. Daarvoor speelde hij in de jeugdopleiding van Feyenoord, waar hij als groot talent te boek stond. Hij debuteerde op 16-jarige leeftijd in A1 en kwam ook al uit voor Oranje onder 18. 

"Geen consequenties voor andere spitsen"
Volgens Beekman heeft de komst van Albertus geen directe gevolgen voor de huidige spitsen van FC Emmen. "Nee, het is niet zo dat één van de drie (Marnix Kolder, Rick ten Voorde of Arjen Hagenauw) nu automatisch zal afvallen."

Eerste training op 27 juni
FC Emmen start, met de nieuwe trainer Dick Lukkien, de voorbereiding op het nieuwe seizoen op maandag 27 juni.
Deel dit artikel: