Drentse Hoofdklasse-clubs eindigen in mineur

VOETBAL - In de Hoofdklasse C heeft Achilles 1894 de laatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen verloren. Op bezoek bij Be Quick 1887 werd het 2-1 voor de thuisploeg. Be Quick 1887 was vlak voor rust tweemaal trefzeker en Sander Dzemidzic deed na zeventig minuten iets terug namens de Assenaren, die zich nu opmaken voor de nacompetitie om in de Hoofdklasse C te blijven.
"We gingen de wedstrijd in om 'm te winnen", zo blikt Achilles 1894-trainer Theo ten Caat terug op het duel. Hij hield met het oog op de nacompetitie een beetje rekening met blessures en gele kaarten, maar niet al teveel. "Eigenlijk is het probleem de hele competitie al dat we in fases aardig meedoen, maar hebben te weinig stootkracht en maken een paar foutjes, die worden afgestraft. Dat was nu ook weer het geval."

Achilles 1894 treft FVC

In de eerste nacompetitieronde neemt de nummer twaalf van de Hoofdklasse C het zondag op tegen het Leeuwarder FVC, winnaar van de tweede periodetitel in de eerste klasse F. FVC won zondag de laatste reguliere competitiewedstrijd met 9-2 van het laaggeklasseerde TEVV. Ten Caat: "FVC speelt een beetje op de counter en we moeten ervoor oppassen dat we daar niet inlopen."
Mocht Achilles 1894 het dubbele treffen met FVC doorkomen, dan nemen de Assenaren het in twee wedstrijden op tegen Orion of SVBO. Daarna volgt eventueel nog een dubbele confrontatie voor Achilles 1894. Een hele kluif, zo vindt ook Ten Caat. "Het is zaak om geen problemen over ons af te roepen. We moeten twee rondes doorkomen tegen eersteklassers. Als dat niet lukt hebben we ook niets te zoeken in de Hoofdklasse. Als dat lukt moet je afwachten wie je treft in de beslissende wedstrijd."

Ook verlies voor Alcides en MSC

Het al gedegradeerde Alcides verloor in Overijssel met 1-0 van Rohda Raalte. Alcides sloot het seizoen in stijl af, want in een duel met kansen voor beide ploegen trokken de Meppelers in de laatste minuut aan het kortste eind. Ook MSC, dat al een tijdje nergens meer om speelt, verloor de laatste wedstrijd van het seizoen van De Bataven. In Meppel werd het 2-4 en voor MSC scoorden Camiel Fidom en Vincent Oosterkamp.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.