FC Emmen-spits Albertus: Geen junkfood en andere rotzooi meer

EMMEN - "Eerst vond ik het onzin, maar ik kan wel begrijpen dat ik fit moet zijn. Geen junkfood en andere rotzooi meer", zegt Junior Albertus, die deze week een contract tekende bij FC Emmen.
De 19-jarige Albertus, die in de winterstop overkwam van het failliete WKE, moest afvallen, deed dat én verdiende een contract voor een jaar plus een optie voor nog een jaar. Dat is een eenzijdige optie vanuit de club. "Ik heb elke dag getraind en voor en na de training ben ik elke dag bezig. Ik merk nu dat ik sneller aan het worden ben, dat de balcontrole en mijn acties beter geworden zijn."

Lees ook: Junior Albertus valt af en verdient contract bij FC Emmen

´Ik zat de hele tijd te eten´
De aanvaller uit Curaçao, die de jeugdopleiding van Feyenoord doorliep, vertelt dat het probleem vooral bij het eten lag: "Ik zat de hele tijd te eten. Je moet daar ritme in hebben en let nu veel beter op mijn eten."

Droom waarmaken
Albertus zou afgelopen seizoen al voor FC Emmen uitkomen, maar bleek bij de eerste training te zwaar en kreeg huiswerk mee. In plaats daarvan tekende de spits bij WKE. Daar scoorde hij acht keer in competitieverband. Na het faillissement in de winterstop bood FC Emmen hem de kans om te trainen op de Meerdijk. "Ik ben er nog lang niet en ben nu hard aan het werk om mijn droom waar te maken", eindigt de spits.

Lees ook: Feyenoord-talent Albertus niet naar FC Emmen, maar naar WKE 

Reactie FC Emmen-directeur Wim Beekman
"Na het faillissement van WKE hebben we contact met hem gezocht", vertelt FC Emmen-directeur Wim Beekman. "We hebben toen gezegd: je zal er echt voor moeten gaan. Over zijn voetbalcapaciteiten was niet zoveel discussie, maar de rest moet ook kloppen. Hij heeft dat gigantisch goed opgepakt en heeft bewezen dat hij goed gedisciplineerd aan zijn fitheid kan werken."
Deel dit artikel: