Ondernemingsraad Attero ziet af van gang naar rechter: kantoorpersoneel Wijster in onzekerheid

WIJSTER - De ondernemingsraad van Attero, met een locatie in Wijster, stapt voorlopig niet naar de ondernemingskamer van de rechtbank in Amsterdam.
De ondernemingsraad en de directie van de afvalverwerker voerden afgelopen weken gesprekken. "Naar aanleiding daarvan zijn we van mening dat er nog een paar punten zijn waar we samen naar kunnen kijken en met elkaar tot een oplossing kunnen komen", zegt Frans Backhuijs van de ondernemingsraad van het bedrijf. "Mochten we er daarna niet uitkomen, kunnen we alsnog naar de ondernemingskamer."

Bezwaar
De ondernemingsraad maakte bezwaar tegen de voorgenomen verhuizing van de kantoorfuncties van Attero, waaronder die van de locatie in Wijster, naar een nieuw hoofdkantoor in Apeldoorn.

Lees ook: 'Ondernemingsraad Attero onvoldoende geïnformeerd over verhuizing'

Onzekerheid
"Het doel van de verhuizing naar Apeldoorn en de centrale locatie van het hoofdkantoor is om de prestaties van de afdelingen te verbeteren", vertelt Backhuijs. "De ondernemingsraad wil laten onderzoeken op welke manieren de afdelingen zoals ze nu zijn verbeterd kunnen worden." Dat wordt de komende maanden besproken en onderzocht, waardoor het kantoorpersoneel in onder andere Wijster die tijd nog in onzekerheid zit. "Ze kunnen voorlopig op hun plek blijven zitten, daarna moet er meer duidelijk zijn."
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Midden-Drenthe Wijster Attero economie
Deel dit artikel: